• Muscadet Sèvre et Maine - Cru Clisson AOP - Vieilles vignes
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Muscadet Sèvre et Maine - Cru Clisson AOP - Old vines

  • 0.75 L
  • 17.20 € / L
12.90 Tax included

The vines, over 40 years old, face south, near the Sèvre et Maine rivers. They grow on a soil of clay and rolled pebbles with a bedrock of granite from the Armorican massif. After a hand-harvested harvest and aging on lees, the Melon Blanc (or Burgundy) that thrives here produces a structured, elegant, and complex wine.

Bouche :

Du caractère et une belle minéralité, portés par un équilibre acide et gras. Milieu de bouche charnu, persistante.

Nez :

Nez complexe mêlant agrumes confits, fruits à chair jaune (Reine-Claude), notes de pâtisserie et notes empyreumatiques (fumé).

Final :

une finale salivante et saline.

A WORD FROM THE WINEGROWER - Hugues Brochard: As the fourth generation of a family of winegrowers, I cultivate my vineyard with passion and pride. The uniqueness of this terroir has been recognized by the INAO (National Institute of Wine and Agri-Food) since 2011, with the creation of the status of cru communal.

LOCATION: The vines are located in the commune of Maisdon sur Sèvre, on the south-facing slopes of the Sèvre and Maine rivers, in the southernmost part of the Armorican massif.

TERROIR: The vines of Cru Clisson are over 40 years old. The one-hectare plot thrives on clay soil combined with rolled pebbles on a granite bedrock, whose draining qualities give the wine a superb minerality.

VINIFICATION: A natural richness of the grapes, careful hand-harvesting, traditional vinification

AGING: Aging on lees for at least two years contributes to an exceptional vintage combining aromatic complexity, structure and elegance.

  • Types
    Vin Blanc Sec
  • Origine
    Vallée de la Loire et Centre
  • Contenance
    75 cl
  • % Alc
    12% vol
  • NEZ
    Nez complexe mêlant agrumes confits, fruits à chair jaune (Reine-Claude), notes de pâtisserie et notes empyreumatiques (fumé).
  • BOUCHE
    Du caractère et une belle minéralité, portés par un équilibre acide et gras. Milieu de bouche charnu, persistante.
  • FINALE
    une finale salivante et saline.
  • ACCORD
    A déguster sur poissons en sauce (sandre beurre blanc) ou grillés (bar), Saint Jacques fondues de poireau, viandes blanches, fromages affinés (beaufort, gruyère suisse).
  • CONSEILS DE DÉGUSTATION
    Servi légèrement frais (12-13°C). A carafer deux heures avant la dégustation pour apprécier au mieux les arômes.
  • Ingrédients
    Allergènes: Contient des sulfites.
  • Couleur
    Robe or dorée.
  • Cépages
    Melon Blanc (de Bourgogne)

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